Българското знаме се развя над Ямбол!

Един от националните символи – българско знаме с размери 11 на 18 метра, се развява на 55-метровия пилон над Ямбол, разположен на хълм Боровец, най-високото място в града.

Предишна новина

Приемат деца за лятното училище по плуване

Следваща новина

Женя Иванова с кауза за чиста природа и екоакции!

Коментари

  • Пилонът в Ямбол е незаконно изграден , без ПУП , като преместваем обект , в нарушение на строителните правила и норми ,построен с публични средства .
    Незаконното строителство е констатирано от РДНСК Ямбол с два документа:
    – Констативен протокол от РДНСК Ямбол изх.н. №Я-329-00-161/15.05.2023 год. и
    – Констативен протокол от РДНСК Ямбол, изх.н №Я-329-00-197/29.06.2023 год.
    От тези два документа се установява, че Кметът на Община Ямбол и негови служители извършват незаконно строителство, върху общински терен публична собственост, определен за парк. С протокол от 29.06.2023, РДНСК Ямбол установява, че констатациите от проверката, извършена от служители на РДНСК Ямбол, за незаконното строителство „Пилон за знаме“ на хълм „Боровец“, не се зачитат от проверката извършена от община Ямбол: „Констатациите от извършената проверка от община Ямбол са в противоречие с установеното от извършената проверка от служители на РДНСК Ямбол, при която е установен строеж, извън компетентностите на органите на ДНСК по упражняване на административен контрол по устройство на територията и строителството“.
    Незаконното строителство е в непосредствена близост до работещата телевизионна кула и ретранслаторна станция.
    За незаконното тстроителство е изпратен Писмен сигнал до ЯОП, вх.н.№ 963/06.07.2023 год.

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.