Ямбол- столица на спорта!

Община Ямбол посвещава двете спортни събития на 17 май – Ден на българския спорт. Очаква се за спортния празник да пристигнат държавния глава Румен Радев, министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на образованието и науката Сашо Пенов.

В линейния парк на Ямбол ще се надпреварват четиридесет и два отбора от тридесет и две училища в страната.

Вторият турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’23“ се осъществява с методическото съдействие на Национална спортна академия „Васил Левски“. Популяризирането на утринната гимнастика в училищата започна в Ямбол преди 3 години и придоби популярност в страната.

Чрез турнира се насърчава физическата активност сред учениците, ще се излъчат отбори-победители и най-добри спортни водещи (капитани) в различните възрастови групи (дивизии).

Инициативата „Спортувай с президента“ включва седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Комплексът от изпитания е част от цялостна програма за мотивация и физическо възпитание на децата.

Регистрацията за участие в двете спортни събития е от 9 часа, стартът на надпреварите започва в 10 часа, след официалното откриване.

Предишна новина

Близки на деца, загинали при катастрофи, излизат на протести

Следваща новина

Трима в реанимация след тежко ПТП

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.