Европейска нощ на музеите в Ямбол

За първи път в Ямбол ще гостува Ателие „Рисуване със светлина“, което е една от атракциите в програмата на Културно-информационен център „Безистен“. В 21 часа художници от Център АЛОС ще изрисуват със светлина пространствени модули и ще изпълнят индивидуалните хрумвания и желания на посетителите до източния вход на Безистена. 

В същия час млади таланти на Ямбол ще се изявят на открита сцена на север от Безистена. Специално създаден за Европейската нощ на музеите в Ямбол е етноспектакъла. На сцената ще гостуват и  „Майсторите на танца“.

Предизвикателствата за посетителите на Безистена започват в 17 ч.  с керамична работилница „Кибела“ – проект на ХГ „Жорж Папазов“, който е реализиран в партньорство с ОДК.

Пред южния вход ще бъде обособен кът за снимки „Образи от Античността“ – проект на РИМ – Ямбол, свързан с античната история.

Зала „Съвременност“ посреща Творческо ателие по калиграфия за деца от 9 до 18 г. с ръководител д-р Маргарита Дончева. Инициативата е с партньорство с ГСАГД „Кольо Фичето“.Участниците ще изготвят лична картичка с пожелание за бъдещето на града, в която ще запечатат тайно послание с восъчен калиграфски печат.

От 18 до 21 ч. е традиционната занимателна игра за любознателни деца и възрастни в Безистена – „Откриватели на Арт & Факти“ с млади екскурзоводи от ЕГ – Ямбол.

Регионалният исторически музей представя  изложба „Археология“ на ниво „Минало“ в Безистена. Входът в Етнографската къща в квартал „Каргон“, в КИЦ „Безистен“ с интерактивен музей и в Музея на бойната слава е безплатен за малки и големи.

Предишна новина

Историческа възстановка в Сливен

Следваща новина

„РЕ-АКЦИЯ срещу домашното насилие и насилието по полов признак“

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.