„Управляваме заедно“ в Сливен

Виктория Жечева от езиковата гимназия „Захарий Стоянов“ стана кмет за един ден, а Цветелина Симеонова от Чинтуловата гимназия пое ръководството на Общинския съвет. В ролята на зам.-кметове, секретар на общината и други възлови общински позиции влязоха съучениците им останалите сливенски гимназии.

В Деня на младежкото самоуправление деца от сливенския Младежки дом гостуват в Община Сливен по повод инициативата „Управляваме заедно“, посветена на 9 май – Ден на Европа.

Кметът Стефан Радев представи колегите си и приветства учениците:  „Радвам се, че днес посрещаме толкова млади и ентусиазирани гости. Надявам се да успеем да запалим у някои искрата и желанието за работа с общинските дела“.

Радев акцентира върху отговорностите, множеството функции в различните сфери, правомощията и нелеките решения, които са неизменна част от ежедневието и задълженията на общинското ръководство. По думите му днес една от основните цели и стремеж на общините в страната е те да имат по-голяма автономия, особено по отношение на финансите. Председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев подчерта институционално взаимодействие между Общината и местния парламент, което е рядкост за актуалната обстановка в страната.

Директорът на Младежки дом-Сливен Ваня Бодурова благодари на общинското ръководство за любезното домакинство на инициативата.

Общо 31 младежи застанаха на управленски позиции в 17 градски институции. Гимназистите бяха избрани чрез жребий.

Предишна новина

„Изкуство срещу вандализъм“ в Сливен

Следваща новина

ФТТ Ямбол ще празнува на 11 май

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.