ПРАЗНИК «ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА» 24 СЕПТЕМВРИ 2022 – СЕЛО ГЕНЕРАЛ ИНЗОВО, ОБЩИНА ТУНДЖА

Сдружение Местна Инициативна Група – Тунджа, съвместно с Община Тунджа и кмество на село Генерал Инзово, община Тунджа, канят всички желаещи жители и гости на община Тунджа, да посетят еднодневен ПРАЗНИК НА МЕСТНАТА ИДЕНТИЧНОСТ «ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ-ТУНДЖА».

Събитието ще се проведе на 24 септември 2022 година от 10 и 30 часа в парка на село Генерал Инзово.

По време на празника ще бъде организиран кът, който ще представи  патриархалното семейство, с цялата уредба на домакинството и  някои от най-интересните дейности, извършвани по това време на годината. Ще бъдат организирани „Ателиета на открито“ за деца и младежи от територията на МИГ – Тунджа, за резнообразни дейности – тъкане, бродиране, изработване на накити.

Съпътстващото изложение „Традиционни храни“ ще представи 15 участници, които са изработили собственоръчно, със свои биопродути, някои от най-характерните и вкусни за региона храни.

Събитието ще бъде съпътствано и с богата културна програма, в която ще вземат участие самодейни колективи и индивидуални изпълнители. Посетителите ще имат възожност да дегустират разнообразните традиционни храни и даа се насладят на интересната културна програма.

Посетителите ще имат възможност да дегустират разнообразните традиционни храни и даа се насладят на интересната културна програма.

Настоящата публикация е осъществена с финансовата помощ на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони  по подмярка 19.4. „Текущи разходи и популяризиране на стратегия за Водено от общностите местно развитие” във връзка с Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР № РД50-39 от 23.04.2018 г.

Предишна новина

Условия за публикации/реклама за избори за Народно събрание на 02 октомври 2022 г. в телевизия DTV Ямбол.

Следваща новина

ОБУЧЕНИЕ В ОБЛАСТТА НА ДИГИТАЛНИЯ МАРКЕТИНГ СЕ ПРОВЕДЕ В ЯМБОЛ ПО ПРОЕКТ “WINEBIZZ”

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.