МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: Валентин Ревански: „Когато сме заедно, можем да постигнем много!“

Високите данъци, лошата инфраструктура, липсата на детски площадки бяха сред проблемите, които гражданите на Ямбол споделиха в разговорите си с кандидата за кмет на Ямбол Валентин Ревански и екипа му. През изминалата седмица те се срещнаха с жителите на кварталите „Диана“, „Златен рог“, „Аврен“, „Граф Игнатиев“, „Г. Бенковски“, „Каргон“ и ул. „Стара планина“ .

Хората се възмущават и заради изоставената на саморазрушаване общинска собственост, която освен, че не носи приходи в местния бюджет, но е и опасна за минувачите. Само в „Каргона“ примери за това са част от сградите в бившата детска градина „Яна Лъскова“, сградата на бившата детска градина на ул. „Люлин“, бившето училище „Ради Ив. Колесов“…

„Там поне можеха да направят спортна площадка“- коментира Георги Начев от квартал „Каргон“. „Децата сега играят на улицата, защото в квартала няма нито една спортна площадка“, допълни той.

Жителка на улица „Стара планина“ пък изрази недоволството си, че за градинките край жилищните блокове в района на бившите Пионерски казарми никога никой от общината не се е замислял. „В момента тук, вместо цветя, има сено“, възмущаваше се тя.

А неин съкварталец добави, че през последните мандати общинската администрация направо е задушила дребния и среден бизнес.

„Управлението на една община трябва да е един вид благотворително. Човекът, който се включва в него, не трябва да очаква лична облага“, каза кандидатът за общински съветник от П „Пряка демокрация“ Антон Шиков и допълни, че се е включил в екипа на Валентин Ревански, защото го познава от години като човек, който безрезервно е помагал на редица каузи в града – спорт, изкуство, образование, благоустрояване…

„Когато сме заедно, можем да постигнем много“, бе категоричен Валентин Ревански и допълни, че за да се решават проблемите на кварталите, администрацията трябва да е близо до тях. Затова той включва в програмата си опита от развитите държави – във всеки голям квартал да има изнесен офис на общината – не допълнителен щат, а служител, който ще съдейства на хората при попълването и получаването на документи, но освен това, ще извършва и бързи проверки на техните сигнали и жалби.

„Няма развит европейски град без добре развити квартали“, заяви Ревански и допълни, че това е един от неговите приоритети. „Парите на гражданите трябва да се връщат при тях във вид на услуга“, допълни той.

Всички налози, които общината събира, да бъдат съобразени с качеството на услугата, която предлага на данъкоплатците, е един от акцентите в Програмата за гражданско участие в Ямбол на Валентин Ревански и екипът му, издигнати от П „Пряка демокрация“.

Срещите на Валентин Ревански и неговия екип продължават.

Ето и графика на срещите:

10/7/2019 – к-с „Хале“ (до кафе „Градина“) – от 18: 00 часа

10/8/2019 – к-с „ Възраждане“ (пред блок 41) – от 18: 00 часа

10/9/2019 – к-с „ Г. Бенковски“ (до магазин „Бай Течо“) от 18: 00 часа

10/10/2019 – Широк център, до читалище „Зора“ – от 18:00 часа

10/11/2019 – к-с „Зорница“ (до блок 8) – от 18:00 часа

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предишна новина

Млада художничка -дизайнер гостува на читалище „Зора”

Следваща новина

10 октомври- ден на отворени врати в Държавен архив- Ямбол

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.