Микроблейдинг – какво е това?-повече за него ни разказва стажант-репортерът Даниела Ничева

Даниела Ничева е студент в специалността „Журналистика“ в Бургаския свободен университет.Тя е бивша отлична състезателка по спортни танци,с участие на международния подиум,с изключително успешно участие в танцово риалити-шоу във Виетнам.В момента се утвърждава като един от водещите козметици в родния Ямбол.Тя бе и стажант репортер през лятото в ТВ“Диана“ и сайта на телевизията.Ето и нейн материал ,свързан с красотата на дамите: „Преди години най-голямото предизвикателство, свързано с красотата на една дама, беше поставянето на перфектната очна линия. Нима не ни стигаше да прекарваме часове пред огледалото, чертаейки пак и пак? С течение на времето, тя бе изместена от манията за съвършено оформените и подчертани вежди. В интерес на истината, те са ключов елемент на всяко лице. Формата им може да ни промени до неузнаваемост.
И тук изниква въпросът какво се случва, ако нямаме естествено гъсти вежди?
За най-голям ужас на жените, модата на тънките вежди, която премина преди 10-15 години, нанесе много сериозни щети и тъй като веднъж оскубани косъмчетата в тази област, може и да не пораснат отново. Ако в продължение на 10 години сте скубали веждите си във форма и дебелина подобна на запетайка, просто не очаквайте сега те да пораснат подобаващо на сегашните тенденции.Много дами залагат на очертаване и попълване с грим, който за съжаление се изтрива след изпотяване или докосване на лицето, а и отнема доста време сутрин.
Така, че мили дами на вашето внимание негово величество МИКРОБЛЕЙДИНГЪТ!
Това е разкрасителна процедура, която набира все повече популярност. Терминът „микроблединг“ няма превод на български. Това е наименование на полуперманентна процедура, която може да реши проблемите на всяка дама с естествено тънки, рехави или далеч от желаната форма вежди. Технологията се извършва ръчно, с помощта на писалка, с която в базалната мембрана, между дермата и епидермиса, се вкарва пигмент. На повърхността на кожата мини разрезите наподобяват естествени косъмчета.
Когато се прави микроблейдинг, целта е възможно най-естествен краен резултат. Пигментът, с който се рисуват косъмчетата е внимателно подбран от специалистът, който извършва процедурата, така че да се доближава възможно най-много до цветът на вашите естествени косъмчета.
Микроблейдинг е подходящ за всякакъв тип кожа, но трябва да се знае, че при по-суха кожа издръжливостта му е по-голяма
( до 2-3 години), а при по-мазна или комбинирана кожа е значително по-кратка (до 1 година.)
Веднага след извършване на процедурата е нормално леко зачервяване ( зависи от кожата и от това колко голяма ще бъде корекцията), което отшумява в рамките на деня. Нормално е също, веднага щом станете от козметичната кушетка, цветът на косъмчетата да бъде една идея по-интензивен, след заздравяването на веждите (2 седмици), цветът трябва да се слее идеално с естествените косъмчета. Месец след първоначалната процедура се прави ретуш (повторение, корекция, добавяне) на косъмчета там където пигментът не е добре задържан. Ретуш процедурата е задължителна. Нормално при подлагане на микроблейдинг порцедурата за първи път, кожата ви да не задържи до 70% от нарисуваните косъмчета и изсветляване на пигмента до 3 тона. След ретуш можете да се радвате на новите си от 1 до 3 години.

За съжаление много честно микроблейдингът е бъркан с перманентният грим! Нека видим приликите и разликите:
Микроблейдинг Перманентен грим
Полуперманентна процедура ( до 3 години) Перманентна процедура
Нежен естествен резултат Неестествено тъмни вежди
Ръчен метод Машинен метод
Усещане, подобно скубането на вежди Усещане на силна болка
Има период на заздравяване Има период на заздравяване
Възможен е лек отток след процедурата Задължително зачервяване и отток
Не избледнява във всевъзможни цветове Избледнява в сини или червеникави тонове
Прави се ретуш процедура Без повторение
Цена – между 150-350лв. Цена – между 200- 600лв.

Даниела Ничева

Следваща новина

Реставрираха войнишки паметник в Джинот

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.